Стартира конкурс за детска рисунка Коледа „ в Ямбол
Стартира конкурс за детска рисунка Коледа „ в Ямбол / БГНЕС

Конкурс за детска рисунка на тема „Коледа" обяви община Ямбол. С конкурса традиционно се поставя началото на благотворителната кампания за подпомагане на тежко болни деца и младежи „Подай ръка - спаси живот". И тази година разпространението на коледни картички с рисунки на ямболски деца ще бъде основна инициатива за набиране на средства, съобщиха от общината.

През настоящата кампания се разширява обхватът на конкурса. Новият момент ще е възможността в него да участват деца от подготвителните групи в целодневните детски градини и училищата.

Крайният срок за представяне на рисунките е 16 ноември 2012 година, включително. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт.

Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Първата награда в трите възрастови групи е 50 лева. Класираните на първо място рисунки във всяка от възрастовите групи, ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. К

ато коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки, както следва - две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група.

Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Националния коледарски празник -Ямбол 2012 г.