Световният ден на еко-училищата отбелязаха в Нова Загора
Световният ден на еко-училищата отбелязаха в Нова Загора / netinfo

 

Световният ден на еко-училищата – 7 ноември, беше тържествено отбелязан в НУ „Л. Каравелов”, съобщават от учебното заведение в Нова Загора.  Ученици и учители с отбелязаха, че  училището е едно от първите в България, на което е присъдена престижната международна награда “Зелен флаг” от Европейската фондация за екологично образование и възпитание по програма “Екоучилища” и европейски сертификат за качеството на екологичното образование в училището.

През 2001 г. на НУ ”Л. Каравелов” беше присъдена престижната  международна награда – „Зелен флаг”.Оттогава до сега всички – ученици и учители - са се включвали в десетки мероприятия, посветени на опазването на родната природа.

Отбелязването на празника е съпроводено с редица дейности - конкурс за рисунка на тема „Аз уча в екоучилище”, изготвяне на постер, посветен на Световния ден на екоучилищата, посещение на местния зоокът от участниците в СИП „Екология”, засаждане на дръвче в екопарка  на училището, акция „Да спасим едно дърво” и за събиране на излезли от употреба батерии и  ненужни електрически уреди и др.

Децата изработиха „Дърво на посланията”, на което залепиха своите послания, в които изразиха желанието си да опазят родната природа и да я съхранят за бъдещите поколения!

Директорът на училището Цветанов поздрави малките еколози и им пожела да продължат да работят все така ентусиазирано и всеотдайно.