87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии
87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии / снимка: sxc.hu
87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии
58488
87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии
  • 87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии

Общо 87 ученици и студенти в неравностойно положение получиха дарителски стипендии за учебната 2012-2013 година на церемония, организирана от фондация "Помощ за благотворителността в България" и фондация "Сирак". Средствата на обща стойност от над 140 000 лева са осигурени от различни фирми и неправителствени организации. Инициативата се провежда за седма поредна година, като досега над 660 ученици и студенти с висок успех са станали стипендианти.

Първокурсникът в националната театрална академия Воил е сред тазгодишните стипендианти - деца без родители или с един родител, които имат висок успех. Воил учи актьорство за куклен театър и сподели, че стипендията ще му е от полза за закупуване на материали, нужни в обучението му.

На въпрос как вижда живота си, когато завърши академията, той беше лаконичен: "За съжаление, тази част ми е твърде неясна, но се надявам да започна да създавам изкуство, което да променя хората. Когато го гледат, не просто да си излязат от салона и от залата, а да ги накарам да се замислят и да им даде стимул да променят нещо в себе си".

Сред дарителите на стипендии е Американската търговска камара в България. Нейният изпълнителен директор Валентин Георгиев поздрави стипендиантите.

"Щом ключът за успеха на Барак Обама са младите хора, още по-голямо е значението на младите хора да са ключа за успеха за бизнеса. Вие сте нашия ключ към успеха!", каза емоционално той.