Лайънс клуб В. Търново-Арбанаси дари хранителни продукти на незрящи хора
Лайънс клуб В. Търново-Арбанаси дари хранителни продукти на незрящи хора / DarikNews.bg

Лайънс клуб "Велико Търново-Арбанаси" дари хранителни продукти на членове на общинската организация на Съюза на незрящите. Инициативата е по повод Деня на християнското семейство.

Пакетите бяха раздадени на около 40 незрящи хора след приключване на църковната служба, отслужена сутринта в Катедралния храм в старата столица. Дарителската акция бе подкрепена и от зам.-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.

Лайънс клуб "Велико Търново -Арбанаси" организира за седма поредна година благотворителната кампания. Пакетите с храна, предназначени за незрящите хора от местната организация, съдържат вино и питка, приготвена от майсторите на Самоводската чаршия. Има също и други продукти, които преценихме, че ще са в помощ на хората, каза архитект Донка Колева, президент на Лайънс клуба. Стойността на дарението е около 700 лв.

Преди около месец клубът подари празничен обяд за членовете на общинската организация на незрящите във Велико Търново по  повод Деня на белия бастун. Дейността и благотворителните акции на Лайънс клуб "Велико Търново - Арбанаси"  бяха отличени в края на септември с приз „Дарител". Признанието е от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а грамотата бе връчена на церемония в Пловдив по повод Международния ден на туризма.