Първанов ще се среща с Орешарски заради кафето на Борисов и Местан
Първанов ще се среща с Орешарски заради кафето на Борисов и Местан / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Първанов ще се среща с Орешарски заради кафето на Борисов и Местан
71481
Първанов ще се среща с Орешарски заради кафето на Борисов и Местан
  • Първанов ще се среща с Орешарски заради кафето на Борисов и Местан

Позицията на България относно Крим и последиците за страната ни при налагането на едни евентуални санкции ще обсъдят на среща премиерът Пламен Орешарски и президентът Георги Първанов.

Ще се срещна с Пламен Орешарски в близките дни, заяви при посещението си в Русе бившият държавен глава. Първанов бе в крайдунавския град където се срещна с граждани, а по рано през деня бе открит офис на движението АБВ.

На предстоящата среща с премиера Орешарски Първанов очаква да бъдат обсъдени и редица вътрешнополитически проблеми. Един от тях е делигимирането на институциите, което води и до неясни политически договорки, визирайки срещата на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютфи Местан в Кърджали.

Първанов ще търси отговор и на репресиите, както се изрази той, на които са подложени хора от администрацията симпатизиращи на АБВ. Той отново потвърди очакванията си за успешното представяне на АБВ на предстоящите избори, като бе категоричен, че резултат под трима евродепутати ще бъде „не добър".

Първанов посочи, че финансирането на АБВ е напълно прозрачно. Движението вече е направило отчет за първите два месеца от своето съществуване. От информацията на сайта става ясно, че по-голямата част от сумата, изразходвана до момента, идва от малки дарения между 500 и 1200 лв. До момента са изразходвани малко над 100 000 лв. Първанов обеща, че такива отчети ще бъдат правени периодично и достатъчно често.