Цветан Антов: Страхът у привържениците ни ще увеличи скрития вот за АБВ
Цветан Антов: Страхът у привържениците ни ще увеличи скрития вот за АБВ / archive.dariknews

"Определено се работи с голям натиск от управляващите в момента върху местните структури, които са зависими от тях и има хора, които ме търсят и ми казват "Ние сме с вас, но не мога да се обявя, защото ще уволнят мен или сина ми". Това каза областният председател на АБВ - Плевен Цветан Антов на пресконференция в пресклуба на БТА - Плевен.

Той посочи, че в региона освен арендаторите и хората, които работят за тях няма развит някакъв икономически отрасъл и около 90% от заетите хора в малките населени места са или в общината или в РПУ, или в училище или в болница, т.е., всичко е свързано или с държавата, или с общината.

Антов каза, че е трудно реално да се прецени колко хора биха гласували за АБВ, защото именно тези заплахи с уволнения например водят до появата на скрит вот, което пречи на една по-точна преценка. Той посочи пресен случай с кмета на Две могили - от БСП, който уволнил заместника си, защото симпатизирал на АБВ.

Цветан Антов сподели, че има информация за община, в която дори е наредено да не се допуска никакво мероприятие на АБВ и изрази мнение, че всъщност скритият вот ще бъде в полза на АБВ.

Областният координатор на АБВ Плевен Цветан Антов посочи, че си е избрал 14-то място в листата за евровота, макар да са му предлагали по-предно, защото по време на професионалната си баскетболна кариера години наред е играл с този номер. Той увери, че ще работи за развитието на спорта и сподели удовлетворението си, че президентът Георги Първанов е посетил два пъти Плевен в рамките на един месец, което според него е потвърждение, че АБВ ще работи усилено за това областния град да върне предишните си позиции.

В срещата с медиите участваха Михаил Шишков - председател на ПП „Българска партия Либерали", един от коалиционните партньори на АБВ, областният координатор на АБВ Плевен Цветан Антов и представители на другите коалиционните партньори - главният секретар на политическа партия „Обединена социалдемокрация" Йордан Йорданов, местният лидер на „Обединен блок на труда"- български лейбъристи Иванка Грозданова и Ивайло Манчев - също местен ръководител на ПП „Българска партия Либерали".