Кърджалиец платил данък от 36 000 лв. за доход от продажба на имущество
Кърджалиец платил данък от 36 000 лв. за доход от продажба на имущество / netinfo

Най-високият платен данък от физическо лице в офиса на НАП-Кърджали до този момент е в размер на 36 000 лв, сочат данни на приходната администрация. Декларираният доход е от продажба или замяна на недвижимо имущество.  В топ 4 влиза и  кърджалиец с деклариран  данък от  8 895 лв. от получен доход по трудови правоотношения. Двама пък са декларирали данъци за малко над 4 хиляди лева от доходи получени от продажба на недвижимо имущество.

От офиса на НАП-Кърджали напомнят, че на 30 април изтича срокът  за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица /ЗДДФЛ/.

В офиса на НАП в Кърджали са приети към момента 3 601 декларации. И през тази година от приходната агенция тук отчитат значително повишаване на използването на алтернативните начини за подаване на формулярите.  548 от декларациите са подадени чрез пощенските клонове, 195 клиенти са използвали електронен подпис за деклариране на доходите си, а 490 са декларациите подадени с баркод.

Лицата, които подадат годишна данъчна декларация в срок до 30 април 2014 г. по електронен път, ползват отстъпка от 5 на сто върху внесената в същия срок част от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.