Георги Първанов: Пеевски е диагноза за българската политика, наесен – избори за парламент
Георги Първанов: Пеевски е диагноза за българската политика, наесен – избори за парламент / netinfo
Георги Първанов: Пеевски е диагноза за българската политика, наесен – избори за парламент
71701
Георги Първанов: Пеевски е диагноза за българската политика, наесен – избори за парламент
  • Георги Първанов: Пеевски е диагноза за българската политика, наесен – избори за парламент

Делян Пеевски става емблема на това правителство, всичко, което се случва в основни направления в държавата е свързано с името на този успял младеж, каза в Кърджали лидерът на АБВ Георги Първанов, където прави предизборни срещи с членове и симпатизанти на формацията. По думите му Пеевски не е само казус, а е диагноза за българската политика.

„Мисля, че това трябва да накара българските гласоподаватели, българските граждани да гласуват масово. За да се сложи край на този задкулисен модел на управление, българинът трябва да участва в изборите, не само защото евродепутатите са важни, но и защото това е единствения начин да се сложи край на този порочен модел на задкулисно управление”, коментира Първанов.

Той направи аналогия на номинациите на Пеевски за евродепутат от страна на ДПС с репликата на Ахмед Доган в село Кочен за порциите, която предизвикала масово гласуване сред избирателите. Според бившия президент с позицията си за Пеевски, ДПС надменно казвало на избирателите „Ще правим  каквото си искаме. Изобщо не ни интерисува вие какво мислите”.

„Споделям извода, че от тази номинация ще пострада най-много листата и политиката на БСП. На тях ще им се наложи да отговарят на въпроси, свързани с г-н Пеевски, с взаимодействието му с „Позитано”, каза Първанов.

Той прогнозира, че наесен ще има избори за национален парламент. Според него това, че сегашният трудно събира кворум, за да започне работа, идва да покаже, че в него няма живот.

Първанов коментира и резултатите от последните социологически проучвания, които дават на АБВ нисък резултат, под бариерата за влизане в европарламента. Той каза, че от 2001 година не коментирам социологически проучвания, които давали явна преднина в надпреварата за президент на Богомил Бонев, но резултатите ги опровергали категорично.

„Така че социологията не ме интересува. Но в крайна сметка, трябва да има някаква отговорност. Защото не може чак толкова да се лъже. Що се отнася до нашата прогноза, ние се стремим към победа на изборите. Аз не съм човек който се задоволява с морални победи. Както една друга партийна централа”, коментира още Георги Първанов в Кърджали.