Разлика в един мандат  между ГЕРБ и БСП прогнозира Евгени Кирилов
Разлика в един мандат между ГЕРБ и БСП прогнозира Евгени Кирилов / Дарик Сливен, Архив

Идеята на социалистите е една силна обединена кохезионна Европа със силна нотка на солидарност към всички страни. Това заяви в Сливен евродепутатът Евгени Кирилов.

Прогнозата за евроизборите е много близка до ситуацията в България. Силите са изравнени, но има достатъчно време, а кампанията за избор на европейски депутати ще е „От врата на врата“. В разговори с гражданите ще се  разяснява това, което трябва да се направи за Европа и България, коментира Кирилов.

Битката с бедността и безработицата, борбата със спекулациите на международно ниво, инвестиции, данък върху транзакциите са част от  акцентите,  по които социалистите в Европейския парламент ще продължат да работят. „Това са въпроси,  които социалистите поставят ясно, очакват и останалите кандидати от другите партии да поставят, а гражданите да решат.

В България разликата в мандатите между ГЕРБ и БСП ще бъде вероятно един депутат. Да се надяваме, че БСП ще спечели. Битката се пренася на същото равнище както на европейско така, и у нас“, добави евродепутатът.

Евгени Кирилов бе категоричен, че появата на АБВ на политическия фронт няма да попречи на победата на БСП на евроизвоборите.