Общински съветник от БСП в Кърджали е пред изключване от групата
Общински съветник от БСП в Кърджали е пред изключване от групата / снимка: БГНЕС, архив

Общинският съветник от БСП в Кърджали Стефан Ангелов може да се прости с участието си в партийната група, предаде БГНЕС. Причината е изненадващата му поява сред посрещачите, придружавали Георги Първанов по време на срещите му в Кърджали.

Областният лидер на БСП Георги Кючуков заяви, че утре, понеделник, съветниците от левицата ще се съберат на заседание специално по този повод. „Нормално е да му препоръчаме да напусне групата или да го изключим от състава й. Той може да остане като независим в Общинския съвет, но без право на участие в постоянните комисии. Но ако се разграничи от формацията на Георги Първанов АБВ, няма да има проблем”, коментира Кючуков. Той уточни, че Стефан Ангелов не е член на БСП, а е станал общински съветник от гражданската квота.

Самият Ангелов заяви, че е имал организационни ангажименти с визитата на Първанов в петък. „Трябваше да се занимавам с уреждането на срещите му, с охраната, нищо особено поне засега”, каза по телефона бившият областен директор на МВР в Кърджали.

Той зае поста на 13 април 2009 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър Михаил Миков, като преди това от март 2007 г. изпълняваше временно длъжността. През август 2009 г. обаче комисар Ангелов се оказа единственият публично критикуван от новия министър Цветан Цветанов по време на съвещание на областните директори. Причината за атаката срещу него беше, че не е намерил престъпление в изграждането на прословутото „Водно огледало”.