Станишев: Трябва да се решават проблемите на хората
Станишев: Трябва да се решават проблемите на хората / Sofia Photo Agency, архив

Много по-трудно ще бъде на правителството на Орешарски да продължи политика на социално размразяване и на активни инвестиции ако в Брюксел продължи да духа вятъра на замразяването. Това заяви в Сливен лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Пет години десните налагат тази политика на всяка страна и казват трябва да си върнете дефицита, до нула чрез „жива плът”, с отнемане на права на  хора с увреждания, на майки, на пенсионери”, коментира Станишев. Най-важното в политиката на правителството е да решава проблемите на хората. „И ако в Европа има президент от социалистите, то  политиката в България ще се промени много”, добави лидерът на БСП.

И ако българите не искат да бъдат третирани като, че ли случайно са попаднали в Европейския съюз нека да гласуват на предстоящите евроизбори. „Това е нашата съдба и всичко, което се решава в Европа засяга всеки от нас ежедневно”, добави Сергей Станишев.

По думите му социалистите са доказали, че могат да променят тази политика, чрез поведение и подкрепяне на български каузи.

Председателя на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев се срещна и с  обществеността на Сливен, а след това ще проведе среща с разширения актив на социалистическата партия в област Сливен.