Боровец, Банско и Пампорово пускат съоръженията по пистите за Великден
Боровец, Банско и Пампорово пускат съоръженията по пистите за Великден / снимка: БГНЕС, архив

Заради падналият сняг тази година ще се радваме на рядък феномен. В повечето големи зимни курорти сезонът беше официално закрит, но  Боровец, Банско и Пампорово пускат отново скисъоръженията за четирите почивни дни, заради наплив от туристи, съобщи Нова телевизия.

Сезонът в Пампорово е удължен до 20-ти април. Заради днешния дъжд скиорите предпочетоха да останат в хотелите си. 

„Около една трета от скизоните е отворена, така че за завършек на сезона смятаме, че нашите гости ще бъдат доволни. Очакваме един прекрасен уикенд завършек на сезона, съчетан с настоящите празници”, обяви Мариян Деляков - изп. директор на „Пампорово” АД.

Въпреки че сезонът беше официално закрит, ски съоръженията в големите ни курорти ще заработят отново за Великденските празници, когато се очаква поток от туристи.

На Боровец вече е натрупана снежна покривка над  20 см. За тази група финландци снегът по това време на годината не е изненада.

„Във Финландия по това време на годината времето е точно такова. Тук обаче очаквахме вече да се е стопил”, обяснява Виктор.

За празниците на Боровец ще работят четири писти.

„Кабинкова въжена линия Ястребец-експрес, пистите, които те обслужват за четирите почивни дни плюс Маркуджик 1 и Маркуджик 0”, поясни Снежана Дамянова - зам. спортен директор на „Бороспорт”.

Резервациите са предимно от българи. Зимните ни курорти ще посрещнат туристите със специални оферти, както на пистите, така и в хотелите.

Източник: NovaNews.bg