МВР предупреди за натоварен трафик след празниците
МВР предупреди за натоварен трафик след празниците / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната, съобщиха от МВР.

Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин".

Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП - Кулата и ГКПП - Капитан Андреево. Към момента няма интензивно движение или задръствания.

Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.

Тъй като понеделник е последният почивен ден от Великденските празници, ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш" от АМ „Хемус", съобщават от АПИ. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в края на почивните дни.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Без промяна остава пътуването в района на виадукта при 67 километър от магистрала „Тракия", при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението, поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово" движението ще бъде насочвано по пътя Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в магистралата.

От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.