Борисов: Падение като БСП не е имала никоя друга партия
Борисов: Падение като БСП не е имала никоя друга партия / Веселин Максимов

„Пожелавам на БСП да си избере лидер, който да може да си управлява партията. И да седнем с него и сложим всичко на масата".

Това заяви в Царево председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„На мен ми е лесно, защото в момента съм опозиция, след октомври ще остана пак там. Щом като всичко им е много хубаво и са много добри финансово-икономическите им показатели, ще ги оставя да управляват пак те, БСП и ДПС. Да ги бият хората с камъни. Защото първото нещо, което ще направят, е да актуализират бюджета с пет милиарда лева", каза още Борисов.

Според него ДПС „се е издърпала от коалицията, защото усетила, че положението е страшно, ако не бъде гласувана актуализация, защото бъдещия служебен кабинет ще колабира". А това, по думите му, го знаели и БСП, и ГЕРБ, и „Атака".

Бойко Борисов добави, че е в интерес на неговата партия да остави управляващите да се сринат, но така те щели да сринат и държавата.

„Не е морално, година и два месеца се целуваха, прегръщаха. Нима на Волен Сидеров хората не оглавиха всички комисии срещу ГЕРБ в парламента? Как намериха тогава сили и път до него, а сега нямат и трябва ГЕРБ да влезе в зала и да актуализира бюджета на Касата", добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов нападна остро БСП, заради поведението й в парламента през последните няколко дни:

„Виждате, че в парламента се карат като цигани вече. Помните ли, че преди правеха митинги заедно, а една година „Атака" ги подкрепяше. Изведнъж решиха да са в опозиция. Това ще остане в историята на България - мандатоносителят да бяга от парламента, да няма кворум, заради мандатоносител. Мандатоносител да не иска да подкрепи бюджета на собственото си правителство. Такова падение на БСП не мога да си представя и никоя друга партия не е изпадала в такова положение".