„Гробарите“ се окопаха за 0:0 срещу Лудогорец
„Гробарите“ се окопаха за 0:0 срещу Лудогорец / Радка Минчева

Отборът на Партизан до голяма степен постигна целта си в своя трети сблъсък срещу Лудогорец в Шампионската лига и постигна 0:0 в първия мач от третия квалификационен кръг от настоящото издание на турнира. Мачът в Разград се отличи с атрактивно първо полувреме, когато и двата отбора изпуснаха куп положения, и по-скучно второ, когато „гробарите“ се дръпнаха дълбоко в половината си, за да бранят нулевото равенство.

90-те минути в Разград показаха сърбите като доста балансиран отбор, който умее да се отбранява, но със сигурност „орлите“ доказаха, че имат достатъчно аргументи, за да отстранят съперника си.

Първите минути на мача ще се запомнят с изключително разсеяната игра на десния бек Жуниор Кайсара. По принцип стабилния бразилец още преди изминаването на 120 игрови секунди подцени центриране, което търсеше Шкулетич и нападателят успя да се пребори за топката пред вратарското поле. Той върна към Саша Илич, който пробва да стреля над Владислав Стоянов, но националът бе излязъл напред и отрази.

Мигове по-късно Нинкович матира Кайсара с пропуснато подаване от тъч, топката се озова в дебнещия зад отбраната Шкулетич, който направи няколко крачки към вратата и стреля мощно към близкия горен ъгъл. Владислав Стоянов отново бе на мястото си и отби с една ръка.

Лудогорец отвърна в 11-ата минута, когато Мишо Александров изпълни фаул отдясно по атаката. Ешпиньо завъртя кълбото към първа греда, където Марселиньо се справи с пазача си и стреля много силно с глава, но в аут покрай близкия долен ъгъл.

Високото темпо на мача не спадна и в 17-ата минута Михаил Александров пропиля блестяща възможност да открие. Светослав Дяков се пребори за топката в половината на Партизан и пусна пас по конец към съотборника си, който излезе очи в очи с Милан Лукач фронтално срещу вратата. Александров обаче твърде много се забави с удара си и Волков притича, за да го блокира с чист шпагат.

В 29-ата минута отбраната на „орлите“ пак се пропука отдясно, когато Шкулетич получи чудесен пас от Дринчич. Нападателят се измъкна на ръба на засадата и с умело подаване намери Андрия Живкович зад точката на дузпата. Крилото на Партизан понечи да стреля от движение, но уцели твърде несръчно кълбото, което едва се дотъркаля до вратата.

Три минути по-късно Лудогорец пропусна дори по-сериозен шанс. Стражът на „гробарите“ Милан Лукач се размина с центриране на Ешпиньо от корнер, защитник пробва да поправи грешката му и изчисти кълбото право към Марселиньо. Последният овладя на 12-ина метра от вратата и шутира в аут покрай десния страничен стълб. До края на полувремето други опасности липсваха и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево реми.

Втората част започна с две принудителни смени – по една във всеки лагер. Браян Ангуло се появи за българския шампион и доста поизостри атаките отляво. В 54-ата минута треньорът на Партизан Марко Николич пък замени опитния Данко Лазович, който удари лошо рамото си след груб фаул на Моци.

Разградчани изцяло имаха инициативата след тези епизоди, но чистите положения доста намаляха. В 57-ата минута Марселиньо много добре подаде вляво към Абало, който му върна, но Бранислав Трайкович се хвърли на шпагат и блокира тежкия шут на бразилеца. Малко по-късно вратарят на Партизан Лукач бе неубедителен при един наглед не много силен шут на Марселиньо от границата на наказателното поле. Той не успя да задържи топката в ръцете си, но я прибра точно пред нахлуващия Ангуло.

В 68-ата минута Ешпиньо центрира добре от ъглов удар вляво от вратата, като на първа греда Станкович не изчисти много добре. Резервата Върджил Мисиджан стигна кълбото на другия фланг и насочи високото си подаване към Михаил Александров, който с глава стреля на два метра покрай дясната греда.

Четвърт час преди края Марселиньо отне кълбото пред наказателното поле на гостите и го остави за Безяк. Словенецът имаше много опция за комбинация, но реши да стреля и го стори високо над гредата.

Това бе и последната реална възможност за гол, като до края Лудогорец заложи на статичните положения в опитите си да промени статуквото. Въпреки почти 6-минутното добавено време, назначено от Кен Хансен, голове не паднаха и всичко ще се реши след седмица (6 август) в Белград.

ЛУДОГОРЕЦ – ПАРТИЗАН 0:0

Лудогорец (4-2-3-1): Владислав Стоянов – Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Александров, Витиня (47' - Брайън Ангуло) – Светослав Дяков /к/, Фабио Ешпиньо – Михаил Александров (75' - Абел Анисе), Марселиньо, Даниел Абало (62' - Върджил Мисиджан) – Роман Безяк

Старши треньор: Стойчо Стоев

Партизан (4-1-2-1-2): Милан Лукач – Мирослав Вуличевич, Воислав Станкович, Бранислав Трайкович, Владимир Волков – Дарко Брашанац - Никола Дринчич, Андрия Живкович - Саша Илич /к/ (81' - Предраг Лука) - Данко Лазович (54' - Никола Нинкович), Петър Шкулетич

Старши треньор: Марко Николич

Главен съдия: Кен Хансен (Дания)

Стадион: Лудогорец Арена (Разград)