БСП в Хасково номинира 7 за депутатската листа
БСП в Хасково номинира 7 за депутатската листа / Darik News, архив

Номинации за листата за народни представители от 29-и Хасковски МИР направиха днес делегатите на общинската конференция на БСП в областния град. Доверието и гласовете на участниците във форума получиха: Иван Станчев, Нина Стойчева, Смиляна Нитова, Божидар Драганов, Даниел Йорданов, Тенчо Димитров и Марияна Велкова, информират в съобщение до медиите от организацията на хасковските социалисти.

Отчет за работата си, като народен представител, представи Смиляна Нитова, а председателят на общинския съвет на БСП- анализ. Делегатите на общинската конференция коментираха приоритетите, целите, задачите и виждането на общинската партийна организация за предстоящите парламентарни избори. На обсъждане бяха поставени въпроси, свързани с модела на управление, с възможностите да се търси подкрепа от гражданите в предстоящата кампания. Акцентът бе поставен върху проблемите на младите хора, подкрепата на бизнеса, преодоляването на демографската криза и безработицата, прозрачността в управлението, търсене на механизми за създаване на по-голямо доверие и по-широка подкрепа на предлаганите политики, пишат от организацията.

Макар и в съобщението до медиите да не са посочени обсъжданите номинации за водач на листата, симпатиите на хасковските социалисти били за 3 кандидатури: Драгомир Стойнев, Чавдар Георгиев и Светла Бъчварова, информираха запознати.

Димитровградските социалисти също са излъчили на общинската си конференция днес за водач на листата в хасковския избирателен район Драгомир Стойнев. 8 са били номинациите им за състава й: Димитър Петров, Тодор Тодоров, Виолета Желева, Галя Спасова, Румяна Димитрова, Христо Цветков и Кольо Кръстев.

БСП и коалиция определят днес водачите на листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. В 11 часа в централата на партията на „Позитано” започна заседанието на Изпълнителното бюро, а за 14 часа е насрочено това на Националния партиен съвет на БСП.