Ангел Найденов ще води листата на БСП във Варна
Ангел Найденов ще води листата на БСП във Варна / Sofia photo agency, архив

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов ще води листата с кандидат-депутати на БСП във Варна. Това стана ясно след продължило повече от три часа заседание на Изпълнителното бюро на партията.

След заседанието лидерът на левицата Михаил Миков обяви, че коалицията ще се яви на изборите с ново име - тя вече ще се нарича „БСП - Лява България". „Лява България" да каже „не" на дясната политика ще е целта на коалицията за кампанията, посочи лидерът.

Иначе реденето на варненската листа на БСП за предстоящите парламентарни избори тече с пълна сила. Девет души от общо 23 номинирани са изборът на градската организация на Столетницата за кандидати за депутати от 3-ти многомандатен район. При тайно гласуване по време на градската конференция, провела се на 13 август вечерта, те събраха необходимия брой гласуване и преминаха бариерата от 50 плюс 1, съобщиха от варненската структура на партията.

В списъка, според получените гласове, са Борислав Гуцанов, депутат в последното Народно събрание, доц. Лидия Петкова, председател на Градския съвет на БСП, Христо Боев, лидер на организацията на БСП в район „Одесос", председателят на младежкото обединение Светлана Такева, Димитър Чутурков, зам.-председател на Градския съвет. Сред избраните са още проф. Николай Джагаров, който е начело на партийната организация в най-големия район - „Приморски", Павел Раличков, лидер на младежкото обединение в „Одесос", Мария Тодорова, юрист, била е председател на Районния съвет в „Младост" и преподавателят във ВСУ „Черноризец Храбър" доц. Иво Стамболийски.

Делегатите на конференцията подкрепиха проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски, за представител от гражданската квота в листата на Варна. В този списък са още Валери Миланов, Енислав Димитров, Петър Курумбашев и Радослав Гайдарски. Делегатите гласуваха и получените номинации за представители в листата от други избирателни райони, между които е и председателят на партията Михаил Миков.