К. Нинова - най-желана за водач на червената листа в Благоевград
К. Нинова - най-желана за водач на червената листа в Благоевград / Дарик - Благоевград, архив

Местните социалисти показаха ясно, че не желаят водач на листата за 1-ви МИР да бъде бившият вътрешен министър Кристиян Вигенин. Вигенин, който пристигна изненадващо за Областната конференция на червените, провела се късно снощи, получи само два гласа в подкрепа за 1-ви в листата.

Най-голямо доверие за водач за предстоящите парламентарни избори бе гласувано на Корнелия Нинова. Тя бе подкрепена с 22 гласа, а веднага след нея се нареди доскорошният депутат Емил Костадинов, като за него са гласували 19 членове на организацията.

Въпреки високият резултат, на Нинова не й достигна 1 глас да оглави листата. По правилник кандидатът трябва да получи 50% + 1. В случая решението за водач на листата за 1-ви МИР ще бъде взето на "Позитано" 20. По време на заседание на Изпълнителното бюро в събота за 1-ви в листата на БСП - Благоевград бе предложено името Кристиян Вигенин, но той не бе утвърден за водач, заради острата реакция на местните социалисти.

Тогава те настояха от върхушката на партията да се съобразят с факта, че Вигенин не е номиниран от структурите в областта. Освен това, червените припомниха, че именно БСП - Благоевград първа поиска оставката на бившия външен министър заради позицията му свързана с Украйна.