Обеси се бащата на удавилата се медицинска сестра Валя
Обеси се бащата на удавилата се медицинска сестра Валя / снимка: БГНЕС, архив

Иван Иванов от бургаския квартал "Лозово", бащата на Валя, чиято трагична съдба потресе цялата държава, се е обесил. Това съобщиха от полицията и уточниха, че Иванов не е оставил предсмъртно писмо.

Инцидентът е станал следобед, уточнява "Труд". Тялото било открито от сина му на тавана на семейната им къща на ул. "Ружа" 22 в "Лозово".

Бащата явно не е могъл да преживее смъртта на дъщеря си. Медицинската сестра Валя изчезна безследно на 15 май тази година. Тя взела такси от дома си и посред нощ отишла на мостика в Бургас.

Камерите запечатали как момичето отива към моста, но не и как се връща обратно. На записа не се вижда никой друг, освен компания от две момчета и момиче, които пушили трева, после си тръгнали. Но много преди Валя да се появи.

Плъзнаха всякакви слухове - че е отвлечена, че лодкар е приближил по море мостика, за да не бъде засечен от записващите устройства, и я откарал в неизвестна посока или че е била умъртвена умишлено.

Месец по-късно, в района на пристанището бе открит трупът й, силно разложен и изкълван от птиците. Според официалната версия Валя се е самоубила.

Според слуховете несподелена любов я подтикнала да сложи край на живота си. Наскоро от прокуратурата заявиха, че очакват последна експертиза от Варна, която ще заличи и минимално съмнение,- че младата жена е убита.

Валя и друг път правила опит да се самоубие. Била ученичка и нагълтала хапчета заради несподелени чувства, но я спасили. Баба й се е обесила в същата къща, където вчера бил открит и баща й. Неин чичо също сам е сложил край на живота си.