Откраднаха автомобила на зам. главния прокурор
Откраднаха автомобила на зам. главния прокурор / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Колата на зам. главния прокурор Борислав Сарафов е била открадната на 30 май и не е открита досега, стана ясно едва днес. Той самият потвърди за кражбата и допълни, че е подал жалба в полицията.

БМВ-то е било паркирано предната вечер пред блока, в който магистратът живее със семейството си, пише „24 часа". Когато на следващата сутрин съпругата на Сарафов тръгнала за работа, видяла, че колата я няма пред блока.

Кражбата е била извършена ден след като бе четена присъдата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. На 29 април той бе осъден на 4 г. затвор. На въпрос дали свързва посегателството с това дело или въобще с работата си, Сарафов бе лаконичен:
"Отдавам го на случайно съвпадение на обстоятелствата. Не вярвам да е свързано с работата ми и не съм привърженик на конспиративните теории."

Тъй като в беемвето е имало застрахователни документи, крадците са разбрали чий е автомобилът, но това явно не ги е изплашило.

Колата е била на 6,5 г. и на 63 000 км, добре поддържана и комплектувана по думите на Борислав Сарафов. Регистрирана е била на негово име.

Според полицаи автомобилът отдавна е разглобен на части и шансовете да бъде разкрита кражбата са нулеви. Утешение за зам. главния прокурор е, че автомобилът е бил застрахован и той трябва да получи обезщетение.

Беемвето е сред 5-те най-крадени марки автомобили в страната, припомниха от полицията. 321 е броят на задигнатите беемвета през миналата година.