Клисарова втора в листата на БСП, Гуцанов изпревари Янков
Клисарова втора в листата на БСП, Гуцанов изпревари Янков / снимки: Sofia photo agency и bsp.bg

Анелия Клисарова, министър на образованието и науката в правителството „Орешарски", ще е втора в листата с кандидат-депутати на Коалиция „БСП - лява България" за Варна. Клисарова е представител от гражданската квота в листата, която ще се води от друг доскорошен министър - Ангел Найденов.

На пленум на БСП вчера социалистите утвърдиха листите с кандидат-депутати, с които ще се явят на предсрочните парламентарни избори.

Трети сред кандидатите за варненски депутати на левицата е Борислав Гуцанов, а четвърти - областният председател на БСП Красимир Янков. И двамата натрупаха депутатски стаж в 42-то Народно събрание.

За представител от гражданската квота е отредено и петото място, което заема вицеадмиралът от резерва Петър Петров. Шестото е за друг доскорошен депутат - Георги Андреев. Бившият областен управител Иван Великов е седми. Първата десетка допълват Христо Боев, Мая Раданова-Кръстева и Христо Атанасов, който е общински съветник и представител на коалиционния партньор „Екогласност".

Сред кандидатите има още двама общински съветници - Светлана Такева и Николай Джагаров. Последният бе и кандидат за евродепутат на последните избори.

Клисарова втора в листата на БСП Гуцанов изпревари Янков
netinfo

62% от кандидатите на БСП са мъже, а 38% - жени. Най-много са кандидатите на възраст между 35 и 45 години, а почти същият брой са тези между 45 и 55 години. БСП залага най-вече на икономисти, следвани от служители в държавната и общинската администрация.

Окончателната подредба ще бъде утвърдена на следващото заседание в събота.