Васил Антонов: Целта ни е висока, но реална - четири мандата!
Васил Антонов: Целта ни е висока, но реална - четири мандата! / dariknews.archive

„Претенциите ни са за една балансирана листа, както по отношение на политическо, професионално и експертно присъствие, така и по отношение на отделните общини, като регионалното присъствие в рамките на областта е силно застъпено", каза областният председател на БСП-Плевен Мирослав Михайлов на среща с журналисти, на която беше представена листата с кандидати на Коалиция БСП-Лява България за Плевенски 15-ти МИР.

Мирослав Михайлов добави, че листата е балансирана и по отношение на присъствието на половете, като в нея са включени шест жени. По отношение на възрастта на кандидатите, един от тях е под 30 години, петима са на възраст между 30 и 40 г., „така, че това е един ясен знак за приемственост на поколенията и съм убеден, че по този начин даваме добър старт на кампанията", сподели Михайлов.
Той коментира, че целта на БСП отново и традиционно е да бъде първа политическа сила и всички усилия ще бъдат в тази посока.

В този смисъл Васил Антонов каза, че целта е да се постигне между 5 и 7 процента над националните резултати. Той подчерта, че много ще се разчита на кандидатската листа, която макар и много разнородна представлява „един наш - социалистически отбор на Лява България на плевенска почва".
Антонов заяви, че основната цел е да се постигнат три пълни мандата и при добро разпределение на база на постигнатите резултати да се стигне до 4 реални мандата. Васил Антонов коментира, че целта е висока, но реална, каквато винаги е била.

Мирослав Михайлов представи кандидатите в листата за изборите на 5 октомври, водач на която е Румен Гечев.

Втори в листата е Васил Антонов - народен представител в 40-то и 42-рото Народно събрание - член на БСП.

Третата позиция в листата заема Петър Дулев - народен представител в последното 42-ро Народно събрание и няколко мандата кмет на град Белене.

На четвърта позиция е националният лидер на ПП Нова зора Минчо Минчев - също депутат от последното Народно събрание.
Петата позиция заема Димитър Кочков - народен представител в 42-то Народно събрание.

Александър Печеняков е шести в листата. Той е бил два мандата кмет на Община Долна Митрополия, а в момента е ръководител на направление във ВиК-Плевен и епредседател на Общинския съвет в Долна Митрополия.

Друг представител на коалиционната квота е Елена Йолова - два мандата общински съветник и народен представител в годините след демократичните промени в страната.
Доскорошният областен управител Илиян Йончев е на десета позиция, следван от Веселин Плачков - актьор от Плевенския Драматичен театър.

Дванадесета в листата е Ева Маринова - общински съветник, тринадесети е директорът на ДФСЦ „Интелект" в Плевен Емил Райков.

14-ти в листата е отново представител на коалиционните партньори - Луиза Кирова от ПП БСД - родена през 1991 г. - студентка в ХТИ-София. Следват Анжела Георгиева - регионален директор в Търговска банка АД-Плевен, Стефан Бурджев - роден 1986 г. - икономис, управляващ семейна фирма и с допирни точки с информационните меди, както и председател на младежката структура на Ротари клуб - Плевен. След него в листата е Иво Петров - предложение на Гражданската квота - представител на плевенската школа в българската живопис с изложби в Париж и Барселона.

Мирослав Михайлов добави, че до края на седмицата предстои да бъде представена и последната 18-та позиция в листата. Тя е за коалиционен партньор и решението за нея ще бъде взето на поредния Национален съвет.