Вигенин: Ще работим за обединение на нацията
Вигенин: Ще работим за обединение на нацията / Дарик - Благоевград, Добряна Христова

Ще работим за обединение на българската нация. Тръгваме с настроение и идея да стигнем до хората, каза водачът на листата на "БСП лява България” в Благоевград Кристиян Вигенин, който пристигна в областния център за да представи останалите кандидати за депутати от I МИР.

Бившият външен министър определи благоевградската листа като добре балансирана по отношение на възраст и опит на кандидатите от Пиринско. Вигенин заяви, че активната работа по кампанията е започнала, като първите обиколки из региона са вече факт. "Ние ще запазим добрият тон с опонентите си. Готов съм да дебатирам със всеки един от тях", категоричен бе Вигенин.

По отношение на опонента си от ГЕРБ Цветан Цветанов, който е водач на партийната листа в Благоевград, Вигенин изрази съмнение, че ще има възможност за публичен дебат, но заяви готовност при желание на бившия вътрешен министър да говорят за проблемите и успехите по време на последните две правителства. 22-ма са кандидатите за народни представители на  "БСП лява България” в Благоевградско. Втори в листата на червените се нарежда общинският лидер на партията и управител на МБАЛ - Благоевград Владимир Пандев.

Третото място е отредено за представителя на земеделците Спас Панчев, като веднага след него се нарежда зам.-областния управител Димитър Капитанов. Петото място е за директора на Пътно управление Христо Атанасовки, следван от зам.-кмета на Гоце Делчев Богдан Боцев.

Останалите кандидати в лявата листа са Красимира Манова, Николай Дундалов, Костадин Дурчов, Николай Георгиев, Магдалена Пиринска, Стефка Тинева, Юсуф Чаушев, Пирин Нестеров, София Гълъбова, Младен Пачаджиев, Йорданка Атанасова, Ангел Камбуров, Милан Богдански,Мария Таушанова, Бойко Доленски и депутатът в 42-то НС Емил Костадинов.

"Нашата листа има предимство пред останалите, заради това, че една силна фигура като Емил Костадинов ще я тласка напред", закключи при представянето на кандидатите Кристиян Вигенин.