Близнашки: Без компромиси с купуването на гласове
Близнашки: Без компромиси с купуването на гласове / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Служебният премиер Георги Близнашки проведе работна среща с областните управители, на която беше обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври.

Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи.

"Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегната година", коментира Близнашки.

Той призова областните управители да не проявяват никакви пристрастия в своята работа.
"Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото", подчерта Близнашки.

В тази връзка и за да няма никакви съмнения за безпристрастност, той прикани областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания на която и да е от политическите сили, да предприемат стъпки за освобождаване на заеманите от тях постове.

"При други обстоятелства може да е допустимо излизането в отпуск, но в сегашната ситуация обществото няма да приеме такъв подход, не трябва да даваме никакъв повод за нажежаване на политическите страсти допълнително", е мнението на премиера Георги Близнашки.

Той обърна внимание на областните управители и на противодействието на купуването на гласове:

"Не трябва да се правят никакви компромиси. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът - също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш".

Близнашки Без компромиси с купуването на гласове
netinfo