3-ма казанлъчани с реални шансове за депутатски банки
3-ма казанлъчани с реални шансове за депутатски банки / netinfo

15- казанлъчани са в депутатските листи на различните партии и коалиции, регистрирани за участие в извънредните парламентарни избори на 5-ти октомври тази година за 43-то Народно събрание. Сред тях най- многобройно е присъствието им в листата на коалиция БСП-лява България-4-ма. С реални шансове за депутатската банка е един- кметът трети мандат на село Шейново Николай Терзиев. С възможности за парламента при добър вот за БСП е и петият човек в листата на социалистите - началничката на Инспектората по образованието Донка Симеонова, която е 5-та в листата. Другите двама в листата са на по-задни позиции: директорът на Завода за пружини в град Крън Александър Минчев е на 16-та позиция и Пламен Караджов, който е 19-ти.


Трима казанлъчани са в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ, с реални шансове за депутат от тях е един- инженерът по радиоелектроника Нено Влайков. Той е на трето място в листата и практически е избран депутат. Следващите позиции са на досегашната депутатка педагожката Аксения Тилева, която е на 10-то място и на младия програмист Боян Каличков, който е 22-ри поред.


Двама са казанлъшките представители в листата на ДПС- досегашният депутат Халил Летифов, който е втори, веднага след водача тук Делян Пеевски и Ридван Байрям Иляз, който е на последното 9-то място.


Реформаторският блок също е записал в листата си казанлъшки имена- чрез 3-то място на Николай Александров, лидер на СДС.Освен него още двама казанлъчани са в листата. Движението на президента Георги Първанов -АБВ- Алтернатива за българско Възраждане е отредило 3-то място на младата казанлъшка еколожка- Мария Славова. Патриотичният фронт, който е коалиция от НФСБ и ВМРО-е дал 6-то място за казанлъшкия историк и председател на местните войводи Чавдар Ангелов. Още един казанлъчанин и настоящ общински съветник Галин Георгиев също е със 6-то място в кандидат -депутатската листа на партията на Николай Бареков- „България без цензура". Галин Георгиев е и общинският лидер на ББЦ в Казанлък. С най- дълги листи в региона, от по 22-ма кандидат-депутати са две партии - БСП и ГЕРБ.


Общо 18 партии и 7 коалиции регистрираха свои листи в Районна избирателна комисия - Стара Загора, за предстоящите избори за Народно събрание. В община Казанлък общият брой на имащите право на глас на 5-ти октомври е 70 081 избирателя. Те ще упражняват правото си на глас в 87 изборни секции, като местата им остават непромени от последния вот през май за Европарламент. В тези секции ще работя общо 773 членове на СИК.


Важни срокове за изборите:
1. До 14-ти септември избиратели, с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна урна, подават писмено заявление придружено с копие на документ от ТЕЛК.
2. До 20-ти септември, избиратели чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат писмено да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес.
3. До 27-ми септември се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци, след подаване на писмено заявление от гражданите.
Всички тези промени се извършват в дирекция ГРАО на Община Казанлък, бул. „Ал. Батенберг" № 4 , етаж 1