Борислав Гуцанов: Не бива да позволяваме поредното правителство на ГЕРБ да се отнася към Варна като град втора ръка
Борислав Гуцанов: Не бива да позволяваме поредното правителство на ГЕРБ да се отнася към Варна като град втора ръка / снимка: БСП

„Стартирането на няколко важни проекта категорично ще отвори нови работни места във Варна и региона - проектирането и изграждането на новото пристанище,  „Южен поток“, индустриалната зона в Суворово. Това заяви на среща в район „Младост“ Борислав Гуцанов, който е трети във варненската листа на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. По думите му само при изграждане на пристанището ще има нови 1300 работни места, както и работа за много свързани предприятия в региона и страната, които ще осигуряват цимент, желязо и други необходими материали. Той припомни, че номинираните за народни представители във Варна са реагирали остро на намерението на служебното правителство да спре развитието на пристанището.

Гуцанов припомни още, че през последната година, с решение на правителството на Орешарски, за Варна са отпуснати 52 млн. лв. – 5 млн. лв. за ремонта на Двореца на културата и спорта, 1,5 млн. лв. за продължаване проекта за сграда на факултета по фармация към Медицински университет, 30 млн. лв. за построяване на Съдебна палата, 15 млн. лв. за проектиране на интермодален терминал, като начало на изграждане на новото пристанище и превръщането на стария порт в атракционна зона и продължение на Морската градина.

„Сега служебният министър на транспорта иска да вземе от Варна тези 15 млн. лв. за проектиране на терминала и да ги върне обратно в държавния бюджет. Не бива да позволяваме поредното правителство, което подготвя връщането на ГЕРБ във властта, да се отнася към Варна като град втора ръка. Варна трябва да е приоритет за държавата и ние от БСП работихме и ще продължаваме да работим за това“, каза Борислав Гуцанов.