Ливърпул нанесе първи удар на Лудогорец
Ливърпул нанесе първи удар на Лудогорец / Веско Вълчев

Лудогорец претърпя тежко поражение от Ливърпул с 0:4 в Младежката Шампионска лига, която се провежда успоредно с турнира на първите отбори. Двубоят се игра на „Лангтрий парк“. Цената на билета бе 5 паунда.

Домакините превъзхождаха разградския тим през цялото време и заслужено стигнаха до категоричния успех.

Първото попадение падна в 30-ата минута - след добра атака на Ливърпул отляво, последва центриране в наказателното поле и Синклер засече от близо в мрежата на Лудогорец.

В рамките само на 120 секунди паднаха още два гола преди почивката. В 38-ата минута след продължителна атака на домакините Клиъри стреля с глава, за да вкара втория гол в мача.

Непосредствено след това последва изключително бърза атака на Ливърпул отдясно, топката бе пусната успоредно на линията на наказателното поле, откъдето Алекс О`Ханлън реализира третото попадение в мача.

През втората част крайното 4:0 бе оформено, след като Уилсън изпълни пряк свободен удар, топката се удари в десния стълб, върна се в наказателното поле и Синклеър добави.

Битката на фронта Ливърпул – Лудогорец ще продължи по-късно тази вечер, когато първите състави на двата тима ще се изправят един срещу друг. Мачът от груповата фаза на Шампионската лига стартира в 21.45 часа.