Пеевски: Цветан Василев не трябва да се страхува от мен, а от вложителите
Пеевски: Цветан Василев не трябва да се страхува от мен, а от вложителите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Във връзка с новотиражираните в последните дни твърдения на Цветан Василев и неговите адвокати, свързващи ме по някакъв начин с евентуални заплахи срещу живота и здравето на лицето Цветан Василев и неговото семейство, заявявам категорично, че подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие".

Това се казва в писмо на Делян Пеевски, разпространено до медиите.

„Отново наблягам на обстоятелството, че нямам никакви отношения с Цветан Василев и не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по-малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура", допълва Пеевски.

„Публично известно е също, че по повод подадените от Цветан Василев срещу мен сигнали за заплахи за неговия живот и здраве, бяха извършени необходимите проверки. Образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, поради пълната им несъстоятелност. Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите - къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката", казва още той.

Пеевски допълва, че нито той, нито семейството му имали необслужвани кредити в КТБ или „други отношения или интереси свързани с тази банка":

„Нека тези, които твърдят наличието на огромни мои кредитни задължения да докажат това - или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема".