Васил Антонов: Военновъздушното училище ни е основен приоритет
Васил Антонов: Военновъздушното училище ни е основен приоритет / archive.dariknews

По отношение на Медицинския университет в Плевен и Висшето/в миналото/ Военновъздушното училище в Долна Митрополия, депутатът от 40 и 42-то Народно събрание и втори в листата на БСП за 15-ти МИР-Плевен, Васил Антонов сподели, че на фона на многото висши училища и факултети в страната, това са две от малкото, които произвеждат работещи хора.

Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен той припомни, че със сериозната подкрепа на БСП, 40-то Народно събрание е променило закона и е възстановило Военното училище в Д. Митрополия. След това обаче, доминираното от ГЕРБ 41-во Народно събрание е променило закона и закрива висшето учебно заведение, като там остава единствено факултетът, който е към Велико Търново.

"Така че, ние с проф. Румен Гечев и хората от нашата листа, които ще представляват лявата коалиция в Народното събрание приемаме този проблем като един от основните приоритети в нашата работа. Знаем, че от другата страна ще имаме много опоненти, но ние винаги сме стояли на тази позиция - Военновъздушното училище да работи, защото наистина там, където има висше училище, там остават младите хора", каза Васил Антонов.

В тази връзка бившият министър на образованието и науката проф. Клисарова подчерта повишения интерес за обучение в Медицинския университет в Плевен от чужденци. Тя уточни, че от 2014 г. вече има желаещи от страни, извън ЕС да учат за медицински сестри - платено обучение.

В срещата участваха още Димитър Кочков, Илиян Йончев, Веселин Плачков, Ева Маринова, Стефан Бурджев, областният лидер на БСП, Мирослав Михайлов и общинският лидер Цветко Цветков.