Адвокат на Цветан Василев отговори на Пеевски
Адвокат на Цветан Василев отговори на Пеевски / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Адвокат на Цветан Василев: Пеевски демонстрира арогантност и безнаказаност
74941
Адвокат на Цветан Василев: Пеевски демонстрира арогантност и безнаказаност
  • Адвокат на Цветан Василев: Пеевски демонстрира арогантност и безнаказаност

Цветан Василев отговори на Делян Пеевски чрез един от адвокатите си. В писмо до медиите адвокат Лазар Карадалиев е категоричен, че името на кандидата за народен представител от ДПС Делян Пеевски не е споменавано в нито един от документите, депозирани от името на Василев. Според адвоката Пеевски демонстрира „арогантност и безнаказаност". В същото време Карадалиев подчертава, че клиентът му никога не се е страхувал от вложителите в КТБ

Според адвоката на Цветан Василев, Делян Пеевски „по недопустим начин и в разрез с демократичните принципи, които гарантират правото на всеки български гражданин да се счита за невинен до доказване на противното /макар самият той да се явява проверяван по същото наказателно производство/, си позволява да прави анализ на процесуалното поведение на обвиняем по делото". „Това е опит да се ограничат конституционните права на клиента ми, явно незачитане на закона и демонстрация на арогантност и безнаказаност", категоричен е адвокатът Лазар Карадалиев.

Той подчертава, че в молбата до съда, с която Василев съобщава, че се притеснява за живота и здравето си, не е споменато нито едно име. Освен това адвокатът обръща внимание, че един и същи прокурор, а именно Иван Гешев, води разследването по сигналите за заплахи срещу Цветан Василев и в същото време е отговорен за наказателното производство срещу банкера.

Затова адвокат Карадалиев счита, че административният ръководител следва да отговори дали целенасочено е възложена преписката на прокурор Иван Гешев или същата му е разпределена на случаен принцип.

Адвокатът на Цветан Василев категорично заявява, че клиентът му никога не се е страхувал от вложителите в КТБ. „Напротив, активирането на подобни атаки на кандидата за народен представител явно са продиктувани от предстоящата процедура по екстрадиция на клиента ми и възможността му в пълен обем да реализира правата си пред сръбските, международните и българските юрисдикции. Пред тях ще се представят и обсъждат всички действия на българските институции до момента", допълва адвокат Карадалиев.