Задържаха барикадиралия се в дома си 62-годишен стрелец
Задържаха барикадиралия се в дома си 62-годишен стрелец / снимка: БГНЕС
Задържаха барикадиралия се в дома си 62-годишен стрелец
75015
Задържаха барикадиралия се в дома си 62-годишен стрелец
  • Задържаха барикадиралия се в дома си 62-годишен стрелец

Успешно приключи драмата в село Бузовград. Тази нощ 62-годишният Ибрям Илми стреля няколко пъти с незаконно притежавано оръжие, след което се барикадира в дома си в казанлъшкото село.

Около 06.15 часа Ибрям е напуснал сам къщата си след като разговарял със свой близък приятел полицай.

Вражда, жени и много алкохол. Класически триъгълник е в основата на инцидента от тази нощ, разиграл се около 01.00 часа в село Бузовград.

По първоначална информация Ибрям стрелял по дома на свои съседи, с които от години  имал вражда. Той е бил подгонен до дома му, където се барикадирал и започнал да стреля.

Няма пострадали при стрелбата хора, но са нанесени материални щети по паркиран в близост автомобил. Жилището на стрелеца се намира на метри от Дома за медико социални грижи „Мария Луиза", в който са настанени над 70 деца с увреждания.

Мъжът е задържан за 24 часа.

Кметът на Бузовград Михаил Янушев опроверга първоначалната информация, че стрелецът е психично болен. По думите на кмета, Ибрям Илми бил кротък и тих човек. Бил е женен два пъти, но сега живеел сам.

От „Арсенал" АД заявиха, че задържаният е бил техен работник преди много години, както и че е пресилена информацията, че е бивш оръжейник.