Форбс: Григор Димитров е знаменитост № 1 на България
Форбс: Григор Димитров е знаменитост № 1 на България / снимка: БГНЕС

Без политици и бизнесмени в класацията на 70-те български знаменитости, която беше съставена от родното издание на прочутото списание „Форбс”, предаде БГНЕС.

Напълно заслужено класацията е оглавена от тенисиста Григор Димитров, който през последната година отбеляза огромен напредък както на корта, така и в личния си живот, където негова партньорка е великолепната Маша Шарапова. Техният роман държи в напрежение световните светски издание и често двамата биват сравнявани с една друга прочута тенис двойка от 90-те години Щефи Граф и Андре Агаси. По всичко личи, че на Гришо му предстои бляскава кариера и той е само в началото на своя успешен професионален път.

На второ място „Форбс” класира друг известен български спортист - боксьорът Кубрат Пулев, който след броени седмици ще се срещне на ринга с Кличко в спор за световната титла, ако украинецът отново не се разболее.

В първата тройка попада певецът и композитор Влади Ампов-Графа.

Сред 70-те знаменитости намират място писателите Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Людмила Филипова, както и актьорите Владо Пенев, Захари Бахаров и Силвия Лулчева.

При съставянето на класацията се вземат предвид успехите на личностите в областта, в която се развиват. Важна е и тяхната медийна популярност и присъствието им в социалните мрежи.

Испанец е следващият противник на Гришо