Младежко класико за Реал срещу Лудогорец
Младежко класико за Реал срещу Лудогорец / netinfo

Отборите до 19 години на Лудогорец и Реал Мадрид изиграха своя мач от Младежката шампионска лига на столичния стадион „Георги Аспарухов“. Гостите от Мадрид спечелиха с 3:0 и по този начин дадоха класически урок на своите български съперници.

Хосуе бе намeрен непокрит в наказателното поле на Лудогорец и с плътен изстрел в обратния ъгъл откри резултата в 20-ата минута за 0:1.

В 53-ата минута Карлос Ласо нахлу в наказателното поле на Лудогорец, възползвайки се от рикушет и търкулна топката в долния десен ъгъл на вратата на българския тим за 0:2.

Чудесна комбинация на Реал донесе и трети гол във вратата на Лудогорец в последната минута- Тогава Харпър изведе Ласо и той не сгреши за 0:3.

Лудогорец отстъпваше в по-дълги периоди от мача на своя съперник от еминетия мадридски гранд. На моменти "зелените" опитаха нелоши атаки, като бяха най-близко до гола в 31-ата минута, когато вратарят на Реал парира удар на откъсналия се сам Томас Цвятков.

Като цяло обаче Реал превъзхождаше и спечели логично.

Двубоят бе от втория кръг в групата. В първата си среща Лудогорец загуби като гост на Ливърпул с 0:4. В същото време Реал Мадрид спечели като домакин на Базел с 2:0.

Георги Иванов и Даниел Боримиров, както и много играчи на Левски, присъстваха на стадиона заедно с около 4000 зрители. На трибуните бяха дори четирима фенове от полския град Гданск, които ще гледат и двата мача между Лудогорец и Реал.