Цветомир Михов, Добромир Проданов, Четин Казак и Кирил Добрев са новите депутати
Цветомир Михов, Добромир Проданов, Четин Казак и Кирил Добрев са новите депутати / 100 вести

Цветомир Михов, Добромир Проданов, Четин Казак и Кирил Добрев са новите депутати, това обявява във водещата си статия вестник "100 вести". Информацията е публикувана на базата на обявеното от ЦИК.

За водача на листата Цветомир Михов депутатският стол е сигурен, за втория обаче се спрягат две имена. Севлиевецът Петко Тотев е втори в листата, но преференциалните му гласове са едва 461, а за третия – габровецът Добромир Проданов, преференциално са гласували 1640. Това променя подредбата и вероятно в НС ще влезе Проданов, но докато ЦИК не го оповести официално, промяна няма.

Два тропара, посветени на Негово високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, който днес има рожден ден, и на Деня на Света Петка, ще бъдат изпълнени за първи път в програмата на поредното XII издание на Празника на духовната музика в Габрово. Музикалното събитие е организирано от Министерството на културата, Община Габрово, Архиерейското наместничество и Народно читалище „Габрово-2002“.

Вестник "100 вести" ни отвежда днес в центровете за настаняване от смесен тип. Общо 19 деца с увреждания се отглеждат в двата новопостроени центъра за настаняване от семеен тип в кварталите Борово и Трендафила в Габрово. Проектът за новата социална услуга, разкрита от 1 април тази година, беше представен от екипа, който работи по него, в присъствието на представители на различни институции, ангажирани с отглеждането, обучението и възпитанието на деца.

Новото кръгово кръстовище ще осигури ритмичност на автомобилния и пешеходния поток и ще спомогне за намаляване на произшествията. Това отговориха от Община Габрово на питане на „100 вести“ по повод коментари на габровци за ефективността на кръстовището като пътно съоръжение. Съмнение за това изрази и общинският съветник Лена Енева, която по-иска официален отговор от кмета Таня Христова на въпросите: При проектиране на кръговото движение изследвани ли са потоците на автомобилите като интензитет през различните периоди на денонощието? Ако не са изследвани, защо не е направено?

Ако са изследвани, какво показва то и как резултатите от него са отразени в самото проектиране на кръстовището? И на база на това изследване и проектиране как ще се облекчи трафикът на моторните превозни средства в този район на Габрово?