Вигенин: Активът в БСП да не говори чрез медиите
Вигенин: Активът в БСП да не говори чрез медиите / Дарик - Благоевград, архив
Вигенин: Активът в БСП да не говори чрез медиите
75645
Вигенин: Активът в БСП да не говори чрез медиите
  • Вигенин: Активът в БСП да не говори чрез медиите

Благоевградският червен депутат Кристиан Вигенин очаквано ще оглави парламентарната група по външна политика в 43-то Народно събрание.

Това обяви той на пресконференция в централата на БСП в Благоевград. Вигенин е в следизборна обиколка в региона, като една от целите е затягане на партийната дисциплина в общинските структури.

Публична тайна е, че редиците на Столетницата в Пиринско са разединени от противоречия, от междуличностни вражди в актива, изострили се особено след изборната загуба.

"Трябва да предприемем спешни стъпки за туширане на вътрешно-партийните проблеми и да се спре с говоренето на лидери и активисти чрез медиите, а да се направи една открита и честна дискусия. Ако сега не решим проблемите си, ще сме големите губещи и на местните избори следващата година", коментира Кристиан Вигенин.

Областният председател на БСП Юлиян Гошев декларира пред Вигенин, че очаква другарите му в организациите, да решават дали да напусне партийния пост. "Оставката ми винаги е в джоба", каза Гошев.

Дали ще има рокади в червения апарат, ще стане ясно след заседание на Областния съвет, което е насрочено на 29 октомври.

"Правителство ще се сформира. То ще бъде между ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт, прогнозира депутатът Вигенин. Той даде добра оценка на предварителните преговори между партийните формации преди сформиране на нов кабинет и посочи, че за пръв път от създаването си, в ГЕРБ са загърбили политическата си самовлюбеност.

Кристиан Вигенин се срещна днес и с ректора на Югозападния университет и лично се ангажира да съдейства като народен избраник да съдейства за решаване на въпросите, свързани с образователната система. Той обеща, че ще инициира среща на депутатите от всички политически партии, на която да се търси съгласие по мерките в подкрепа на висшето училище в Благоевград.

Чуйте още от Кристиан Вигенин и Юлиян Гошев в звуковия файл