Весела Лечева: БСП се провали заради инат и вкопчване във властта
Весела Лечева: БСП се провали заради инат и вкопчване във властта / снимка: БГНЕС, архив

БСП загуби изборите „заради ината да не се променя. Този инат да поставяш кандидати, които хората не желаят или просто нямат влияние и обществена тежест. Заради това, че никой не направи оценка от участието ни в изборите през 2013 г.".

Това коментира в интервю за „24 часа" Весела Лечева.

„Тогава не разбрах - ние спечелихме или загубихме изборите с тези 85 депутати. ГЕРБ директно ни подари властта, подавайки оставка. Никой в БСП не направи по-задълбочен анализ, втурнахме се да овладяваме властта. На евроизборите повторихме същата грешка", добави тя.

Лечева коментира още резултатите от последните избори и факта, че се размина с депутатско място:

„За мен е важно, че получих доверието на хората, и това ми дава сила и енергия отново да бъда активен член на БСП. Действително системата е несправедлива. Не към мен, а към всички онези хора, които са гласували за мен и сега съжаляват, че няма да ги представлявам в парламента. Успокоявам ги, че и без да съм депутат, ще отстоявам поетите към тях ангажименти. А системата "Бат' Сали" не е от тези избори. Жалкото е, че миналата година никой не обърна сериозно внимание на тези аномалии при разпределянето на мандатите".

„Миков няма вина за тези резултати, но трябва много бързо да разчисти хората, които доведоха партията до това състояние, защото търпението на нашите избиратели е вече изчерпано. Никой оттук нататък не трябва да си въобразява, че ще има този кредит на доверие, който имаше Станишев", каза още Лечева.