Жаблянов: Не можем да подкрепим правителство на ГЕРБ
Жаблянов: Не можем да подкрепим правителство на ГЕРБ / снимка: Нова тв

„В момента не можем да подкрепим правителство на ГЕРБ, тъй като има сериозни различия в политиката, която се предлага от двете политически партии". Това заяви в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия Валери Жаблянов от БСП - Лява България.

Според него най-вероятно форматът на бъдещото управление ще бъде изяснен в следващите няколко седмици.

„БСП има участие в разговорите, но няма активно отношение към съставянето на правителство. Това, което ни предлага ГЕРБ е да закрепи това, което е в момента с тяхното управление. Нека да го направи!", призова Жаблянов.

По думите му, за БСП нови избори са най-нежелани, заради умората в обществото и за това, че голяма част от хората не вярват, че изборите могат по някакъв начин да променят техния живот.

„Нашето общество в момента е много разнородно - виждате, че в парламента влязоха осем партии и те представляват вижданията на гражданите за политиката, за развитието и симпатиите им към политиците. И не може една партия да има претенции да обсеби всичко това и да каже: „Вижте какво, аз ще управлявам от ваше име". Това първо е некоректно. Затова коалиционните правителства са една легитимна формула", добави Валери Жаблянов.

Източник: NovaNews.bg