Пешеходецът, на когото опряха пистолет в главата: Пресичах на зелено
Пешеходецът, на когото опряха пистолет в главата: Пресичах на зелено / снимка: Guliver/Getty Images

Мъжът, в чиято глава шофьор на маршрутка опря пистолет, разказа историята си. Инцидентът се случи преди пет дни на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Опълченска" и предизвика множество коментари.

Светослав Мачков разказа пред бТВ, че той и останалите пешеходци са изчакали да им светне зелен светофар и са тръгнали да пресичат. Когато преминал една трета от пешеходната пътека маршрутката връхлетяла. Мачков ударил по капака й, след което бусът спрял и от него изскочил шофьорът.

Мачков разказа, че е видял с лявото си око как шофьорът зарежда пистолета и го насочва към него с думите: "Сега ще видиш какво ще стане".

"Реагирах спонтанно, скъсих дистанцията и му нанесох няколко удара. Той падна, държеше пистолета, с два шута му го избих", обясни превъзбудено младият мъж. Добави, че е имало двама цивилни полицаи на отсрещния тротоар, които са въдворили ред.

Мачков обясни, че две от жените в маршрутката са пищели и не са били на себе си. "Не за първи път ми вадят пистолет. Преди време улични псета нападнаха моето куче и аз ги наритах. Излезе някакъв човек, който извади пистолет и ми обясни, че кучетата са негови", сподели Мачков.

Той призна, че може би конфликтът е тръгнал от него, защото е ударил по маршрутката, но подчерта, че той и останалите пешеходци са преминавали на зелено.

Мъжът допусна, че вероятно шофьорът е бил подразнен от нещо. „Може да има лични проблеми, но това не ме интересува, и аз си имам грижи, но не си купувам пистолет. А и какво означава да имаш пистолет в маршрутката в 21-ви век", добави той и се зарече да съди шофьора.