В Крушевец чакат правосъдие, почетоха прегазената Красимира с „червена пътека”
В Крушевец чакат правосъдие, почетоха прегазената Красимира с „червена пътека” / снимка: БГНЕС, архив
В Крушевец чакат правосъдие, почетоха прегазената Красимира с „червена пътека”
75704
В Крушевец чакат правосъдие, почетоха прегазената Красимира с „червена пътека”
  • В Крушевец чакат правосъдие, почетоха прегазената Красимира с „червена пътека”

На 40-тия ден след убийството на 11-месечната Красимира „червена пътека” с цветя покри окървавения път в созополското село Крушевец.

След употреба на алкохол 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в Крушевец и премаза бебешката количка, в която беше детето. Днес близки на детето, ученици и граждани, засипаха с цветя шосето и тротоара, на който момиченцето издъхна, за да отдадат почит към паметта й. Те запазиха минута мълчание.

Цветя бяха положени и по осевата линия на пътя, за да може да се виждат от преминаващите шофьори. След инцидента на улицата в Крушевец вече са поставени пет „легнали полицаи”. Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето. 

Първият резултат от дрегера на полицая отчете 0,63 алкохол, а кръвните проби показаха двойно по-малка концентрация - 0,3 промила. Очевидци на инцидента разказаха пред Дарик, че колеги на полицая са му донесли кофички кисело мляко, преди да дрегера.

Полицаят ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост в пияно състояние, което е утежняващо вината обстоятелство. Веднага след инцидента Костадин Стоянов беше арестуван, но апелативният съд промени мярката му и постанови той да остане под домашен арест.