Стрелба е имало и край мол близо до парламента в Отава
Стрелба е имало и край мол близо до парламента в Отава / снимка: Guliver/Getty Images

Канадската полиция съобщи, че освен край мемориала на загиналите в Първата световна война и в комплекса на парламента в столицата Отава, изстрели днес е имало и край търговски център близо до парламента, предаде АП. Трите места са на разстояние не повече от километър и половина едно от друго.

Войникът, който беше прострелян в гърдите по време на почетен караул при мемориала, е починал, предаде ТАСС. По-късно изстрели се разнесоха край сградата на парламента.

Служители на парламента и правителството бяха евакуирани от въоръжена полиция, подпомогната от снайперисти. Органите на реда призоваха живеещите в близките здания да не се приближават до прозорците на домовете си. Според очевидци в района на парламента са отекнали между 25 и 50 изстрела.

Все още не е ясно дали стрелците са били един или повече. Няма арестувани, посочва АП. Голяма част от центъра на Отава е блокиран, каза представител на полицията. Канадската телевизия Си Би Си, цитирана от АФП, съобщи че един от нападателите е застрелян в сградата на парламента в престрелка с полицията.

Канадските военни преустановиха обществения достъп в базите си в страната след стрелбите, съобщи Си Би Си, цитирана от Ройтерс.

Източник: БТА