Дъждът и вятъра в Кърджалийско събориха дървета и наводниха магазини
Дъждът и вятъра в Кърджалийско събориха дървета и наводниха магазини / снимка: Dariknews.bg, Кърджали

Пет сигнала за паднали дървета върху пътните платна на територията на общините Ардино,  Кирково, Кърджали и Момчилград, са подадени до 13.30 ч. в ОД на МВР в Кърджали, съобщиха от там. Други пет сигнала са свързани с наводнения на два магазина в областния център, както и на пътните участъци пред ОЦК (изхода на града), в кв. „Възрожденци” и в с.Глухар, община Кърджали.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” са отстранили своевременно падналите трупи и са се отзовали на сигналите за наводнения, обясниха от пресцентъра на ОД на МВР.

От Хидрометеорологичната обсерватория (ХМО) в Кърджали съобщиха, че най-голямо количество дъжд за последните часове в региона е регистрирано в Кърджали - 40 л/кв.м.

„Започна да вали от 3.00 ч. тази сутрин, дъждът е на пулсации, придружен с южен вятър със сила 24 м/сек”, обясни дежурният на ХМО Павел Кисимов. Той уточни, че вали  в цялата област, отчетеното количество в Момчилград е 25 л/кв.м, а в Ардинско и Крумовградско - по 18 л/кв.м

От Областно пътно управление съобщиха, че няма затворени пътища в региона, но на места по пътя за Маказа е имало свлечена земна маса. След намесата на екипите проблемите са били отстранени.

Новини от Кърджали