Нарушения при следствието за смъртта на 11-месечната Краси от Крушевец
Нарушения при следствието за смъртта на 11-месечната Краси от Крушевец / снимка: Нова

Има нарушения при следствието за смъртта на 11-месечната Красимира от село Крушевец, която беше блъсната от автомобила на граничен полицай.

„Имаме обосновано съмнение, че направената кръвна проба не е е точна, предвид начинът, по който е взета и съхранявана кръвта за анализ на Костадин Стоянов”. Това каза адвокатът на обвиняемия за причинената смърт на детето - Благой Потеров пред Нова телевизия.

По думите му действията на следствието не са били законосъобразни, тъй като кръвната проба е взета от медицинска сестра, а не от лекар и не е била съхранена до момента на анализа, спрямо изискванията. Близо два часа тя е била разнасяна, заедно със задържаният Стоянов в полицейския автомобил.

„Не е вярно, че съм стоял безучастен след инцидента, извадихме с помощта на други хора детето, правих му изкуствено дишане. През цялото време обаче ме удряха и ме ритаха и затова след като изблъскаха отидох от другата страна на тротоара а да се обадя на телефон 112”, каза обвиняемият за убийството на детето Костадин.

Той обясни, че е готов да понесе последствията за необратимата трагедия, но и че се надява на справедлив процес. До този момент няма повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол. Според зашитата на обвиняемия, ако бъде уважено искането за повторна експертиза това ще се докаже, но на този етап искането е отхвърлено от съда.

Източник: Novanews.bg