Борисов: Преговорите се бавят заради тежкия погром след БСП, ДПС и Атака
Борисов: Преговорите се бавят заради тежкия погром след БСП, ДПС и Атака / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че продължават консултациите за съставяне на кабинет:

„Ние ще продължим разговорите. И то уточнявам, аз не говоря за това да правим коалиция с БСП".

В интервю за „24 часа" Борисов коментира и упека на говорителя на левицата Атанас Мерджанов, че ГЕРБ се бави прекалено със съсатвянето на правителство.

„С това си изказване той отново торпилира добрия тон, прехвърляйки огромния си провал на управление само за 1 г. върху и тогава първата, както и сега, политическа сила. С една дума, за 1 г. объркаха нещата така, че никой да не иска да е управляващ, защото всеки знае, че щетите от неговото управление са непоправими. И вместо да сведе глава и да се търси консенсус, той продължава да говори. Преговорите се бавят заради тежкия погром върху държавата, който БСП, ДПС и "Атака" сътвориха. И това се отрази върху всички българи, дори във вярата им в държавата".

Според Борисов забавянето до момента не е фатално:

„Напомням колко време - до 4 месеца, правеха правителство в Германия, в Белгия. Практиката е, като има сложно уравнение, всичко да се обмисли. Принципът е, че докато всичко не се договори, нищо не е договорено. От Европа искат да направим стабилно правителство и влагат разбиране. Затова Джозеф Доул пристига в сряда".