Близнашки: Надявам се да имаме ново правителство около 10 ноември
Близнашки: Надявам се да имаме ново правителство около 10 ноември / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Надяваме се, около 10 ноември, тази историческа дата, свързана с демократичните промени в България, да имаме ново правителство и всички работим в тази посока".

Това заяви премиерът Георги Близнашки на срещата си президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер, който е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят коментира, че 25 години след началото на Прехода страната ни има нужда да се върне към базисните демократични ценности.

„В момента ситуацията у нас е относително спокойна, но политическите фактори имат нужда от подкрепа, за да бъде възвърнато доверието на хората, повече от 50 на сто от които не упражниха правото си на глас на парламентарните избори на 5 октомври", посочи Близнашки.

„Общото ни послание към политиците след изборите е призив за повече смирение и воля за продължаване на неотложните реформи", заяви премиерът, като допълни, че служебното правителство е подготвило редица законодателни инициативи, които трябва да дадат силен старт на следващото редовно правителство на страната.

Актуализацията на бюджета за тази година, подготвена от служебния кабинет, трябва да бъде първа задача, припомни Близнашки.