Кметът на Сливен и предприемач с награди “  „Човек на 21 век“
Кметът на Сливен и предприемач с награди “ „Човек на 21 век“ / община сливен

Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова връчи на официална церемония в резиденция „Бояна“ годишните награди на програма „Произведено в България“  „Човек на XXI век“. Призовете се връчват за 13-ти път и са оценка и признание за хората, които живеят, работят и създават в условията на съвременна България.

Кметът на Сливен Кольо Милев и бизнесмен от града получиха награди. Първата е за Йордан Узунов, управител на местна фирма. Той  спечели в категорията Хранително-вкусово производство. 79-годишният предприемач беше отличен за качествения и устойчив бизнес, който развива от години в Сливенско.

Втората награда бе за кмета на община Кольо Милев. Той бе отличен в категорията „Държавна власт“ заедно с кмета на община Казанлък Галина Борисова. Двамата градоначалници са отличени от журито за активната си работа и проектите, с които променят облика на своите общини и живота на гражданите в тях.

На събитието община Сливен се представи и от местни производители. Във фоайето на Дом 2 на резиденция „Бояна“ гостува и постоянната експозиция „Християнско изкуство” на Художествена галерия „Димитър Добрович”.

Фолклорната гордост на Сливен Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен с изпълненията си изправиха на крака гостите на събитието.

Всички отличени получиха скулптурата „Плодородие“ с автор Румен Желев.