Промените в БСП представляват етап от един процес, заяви Жельо Бойчев
Промените в БСП представляват етап от един процес, заяви Жельо Бойчев / снимка: БГНЕС, архив

Промените в БСП представляват етап от един процес, започнал преди изборите със заседанието на конгреса и смяната на председателя на партията. Тогава предстоящата предизборна кампания позволи редица от тези действия да бъдат разгърнати и сега поетапно се влиза в този процес. И кадрови промени и осъзнаване на процеса - цялостна организационна политическа реформа в БСП, това заяви в „Седмицата" на Дарик Жельо Бойчев от "БСП лява България" по повод рокадите по върха на партията.

Националният съвет на БСП направи съществени промени в Изпълнителното бюро, съобщи снощи на пресконференция след заседанието на ИБ председателят на партията Михаил Миков. Освободени от Бюрото бяха Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Ангел Найденов. Бойко Великов бе избран за заместник-председател по партийната дейност. Станислав Владимиров става секретар по организационните въпроси. Актуализиран беше съставът на Националния предизборен център - заместник-председател е Евгений Узунов, нов член става Деница Златева. Димитър Дъбов отказа да участва в щаба, уточни Миков. От щаба излизат също Кристиан Вигенин, Бойко Великов, Чавдар Георгиев, Кирил Добрев.

„За първи път, поне аз не се сещам последните 20 години, да е имало след избори толкова мащабно провеждане на отчетно-изборни конференции в различни райони на страната", допълни Бойчев.

Принципът е от тук нататък ръководните органи в партията и властта да не бъде концентрирана в няколко души, както беше доскоро, уточни той.

„Идеята е във всички тези възможности, които имаме в ръководството на парламентарната група, и в ръководството на партията, по-широк кръг от хора да бъдат ангажирани. Съгласете се, че няма как определени хора да бъдат и на едното, и на другото място, но тук говорим, че стремежът е отговорностите да бъдат разделяни между повече хора", каза Бойчев.

Цялото интервю с Жельо Бойчев може да чуете на Radio.DarikNews.bg