По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки
По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки / БСП - Габрово
По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки
76209
По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки
  • По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки

"Призовавам хората, които са откраднали "тефтерчето Златанов" да го върнат. Нека си вземат 100-те лева, но да върнат тефтерчето", това заяви пред Дарик депутатът от коалиция БСП лява България Кирил Добрев. В предходния парламент Добрев беше председател на комисията "Златанов".

"Допускам 1-2 %, че кражбата на тефтерчето е наистина битова, както е описана в заявителския материал. Затова призовавам въпросните хора да си вземат намерените 100 лв., но да върнат тефтерите. Защото с тях ние можем да разплетем може би най-интересната история на българския преход - "тефтерчето Златанов". Защото всеки е говорил за политически натиск през годините, но никога това не е било така добре документирано", заяви Кирил Добрев.

"Хора са били очернени и превръщани в политически трупове, чрез проверките на комисията за конфликт на интереси, която беше оглавявана от Филип Златанов. Идеята не е да се накаже Златанов, той е просто един изпълнител. Идеята е да се видим кой стои отзад. Да не съм лош пророк. Пак казвам, дано някой се е объркал и дано върнат тефтерите.

Ако ли не - това означава, че стартираме по същия начин това управление. Вълкът просто си е сложил овча кожа. И тези които водиха преговори, в името на България, сега ще покажат, че са вълци в овча кожа. По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки", коментира депутатът.