Зам.-областният управител на Кърджали Назми Мюмюн подаде оставка пред Бойко Борисов
Зам.-областният управител на Кърджали Назми Мюмюн подаде оставка пред Бойко Борисов / netinfo

Заместник областният управител на Кърджали Назми Мюмюн депозира оставката си пред министър председателя Бойко Борисов. „Честта стои по-високо от материалния интерес.Осъзнавам, че по този начин губя придобивки, но предпочитам да напусна поста си с достойнство”, заяви Назми Мюмюн. Той е член на Националния съвет на БСП, отговорник за работата на БСП с изселническите организации и Народно – републиканската партия в Турция и заместник – председател на Областния съвет на БСП в Кърджали.

Назми Мюмюн пожелава успех на новото правителство.”Обнадежден съм и ценя опитите Ви за отваряне на държавното ръководство към етническите малцинства”, пише в оставката си Мюмюн.

В молбата си за освобождаване от длъжността  „заместник- областен управител” той сочи, че това е напълно осъзнат акт, плод на дълъг размисъл. Той отбелязва, че е изпълнявал длъжността при управлението на кабинета „Орешарски” и служебното правителство на Георги Близнашки  и «спазвайки стриктно законите на страната, е дал всичко от себе си в интерес на държавата и в служба на населението на област Кърджали».