Скандал разтресе областната управа в Кърджали
Скандал разтресе областната управа в Кърджали / netinfo

Областният управител Бисер Николов направи официално предложение заместник областният управител Назми Мюмюн да бъде освободен спешно от заеманата длъжност. Предложението е във връзка с медийни изявления на Назми Мюмюн за подадена от него молба за освобождаване от длъжност, за която не е информирал областния управител и Областна администрация Кърджали.

„Не приемам подобно поведение. То е в разрез с добрия тон  и води до уронване на авторитета на администрацията”, коментира областният управител Бисер Николов.

Неговата реакция е във връзка с депозираната от Назми Мюмюн оставка пред министър-председателя Борисов. „Честта стои по-високо от материалния интерес.Осъзнавам, че по този начин губя придобивки, но предпочитам да напусна поста си с достойнство”, заяви заместник-областният управител. Той пожела успех на новото правителство. ”Обнадежден съм и ценя опитите Ви за отваряне на държавното ръководство към етническите малцинства”, пише в оставката си Мюмюн.

Ще припомним, че Назми Мюмюн е член на Националния съвет на БСП, отговорник за работата на БСП с изселническите организации и Народно – републиканската партия в Турция и заместник – председател на Областния съвет на БСП в Кърджали. Областният управител на Кърджали Бисер Николов е от гражданската квотата на същата партия.