39 души са пострадали след силното земетресение в Япония
39 души са пострадали след силното земетресение в Япония / снимка: БГНЕС, архив

Японската полиция промени данните за броя на пострадалите след вчерашното земетресение с магнитуд 6,8, заявявайки, че ранените са 39. Според органите на реда седем души са в тежко състояние, предаде ТАСС. По-рано полицията съобщи за 57 пострадали в резултат на стихията.

Земетресението разлюля Япония вчера вечерта. По данни на местното управления по метеорология епицентърът на подземните трусове е бил в префектура Нагано, а огнището - на дълбочина от 10 км. Не бе обявена тревога за цунами.

В резултат на стихията също така рухнаха няколко жилища в селището Хакуба (префектура Нагано), намиращо се в подножието на така наречените Японски Алпи - известен ски курорт.

Спасителите, които работят на мястото, са успели да извадят изпод отломките всички намиращи се под тях, като няма опасност за живота им.

Спасен е 21-годишен човек, а двама души са с леки наранявания. В спасителните операции участват подразделения на сухопътните войски на японската армия, които бяха специално изпратени в пострадалия от удара на стихията регион, допълва ТАСС.

Източник: БТА